nasienniak

Działania profilaktyczne oraz diagnostyka nowotworów jądra.

Re: nasienniak

Postprzez figaro » 25 Kwi 2013, 10:13

Chyba się nie zrozumieliśmy.
Jakikolwiek by nie był obraz naszej kochanej Polski, to miej świadomość, że siedząc w domu z bólem mostka (zamostkowym?) i kłuciem w nadbrzuszu możesz zrobić sobie dużą krzywdę.
Lekarze nie diagnozują przez internet. Te dolegliwości może nie mają żadnej poważnej przyczyny, ale to można stwierdzić jedynie osobiście, po zbadaniu chorego i z pomocą badań dodatkowych (np. EKG).
Decyzja należy do Ciebie.
Figaro.
Awatar użytkownika
figaro
Ekspert

Miejscowość: Warszawa

Postprzez klodi78 » 25 Kwi 2013, 10:22

tak ja wszystko rozumiem ale jak dzwonilem do poradi urologcznej to powiedziano mi ze moge dopiero byc zapisany za 3 miesiace kpina i nie wiem do kogo isc czy lekarz rodzinny pomoze mi jakoś
klodi78

Miejscowość: poznan

Postprzez m9nika » 25 Kwi 2013, 11:01

Witam
Lekarz rodzinny przede wszystkim Cię zbada tzn, pomaca, osłucha i może dać skierowanie np na EKG (jak pisał Figaro) czy USG lub skierować do szpitala na dalsza diagnostykę. Może się okazać, że będziesz wymagał opieki innego specjalisty niż onkolog czy urolog. Spróbować nic nie zaszkodzi.
Zdrowie jest ważniejsze niż pieniądze.
Pozdrawiam
Zabrałeś mi tatę [*], męża ci nie oddam!
"Ty sam jesteś dla siebie największym zadaniem i twoim obowiązkiem jest dołożyć wszystkich sił, by wykonać je jak najlepiej."
Awatar użytkownika
m9nika
Przyjaciel Forum

Postprzez figaro » 25 Kwi 2013, 11:30

Rzeczywiście, nie napisałem tego wprost - myślałem oczywiście o lekarzu rodzinnym.
F.
Awatar użytkownika
figaro
Ekspert

Miejscowość: Warszawa

Postprzez poznaniak » 25 Kwi 2013, 13:33

Wysłałem Ci info na pv. Pozdrawiam
poznaniak
Przyjaciel Forum

Postprzez klodi78 » 27 Kwi 2013, 10:07

Witajcie wczoraj bule ustąpiły żołądka byłem w szpitalu na garbarach i okazało się że za dużo antybiotykow zjadłem trzy opak.augmentinu i podobno dlatego mnie tak bolał żołądek bo niestety mój lekarz urologiczne mi tyle przypisał !!!! Po wstępnej rozmowie z onkologiem i odczytaniu moich wyników w poniedziałek będą robić mi tomografię rezonans i usg brzucha podobno może bedzie się bez chemi czy to możliwe bo coś mu się nie chce w to wierzyć
klodi78

Postprzez m9nika » 27 Kwi 2013, 10:37

Witam
Czy badania markerów robiłeś?
Do określenia stopnia zaawansowania klinicznego potrzebne jest jeszcze badania obrazowe (TK klatki piersiowej, jamy brzusznej i miednicy małej) oraz świeże markery nowotworowe. I dopiero na tej podstawie będzie można stwierdzić czy będzie wymagane dalsze leczenie uzupełniające (chemia) czy wystarczy ścisła obserwacja.
Pozdrawiam
"Ty sam jesteś dla siebie największym zadaniem i twoim obowiązkiem jest dołożyć wszystkich sił, by wykonać je jak najlepiej."
Awatar użytkownika
m9nika
Przyjaciel Forum

Postprzez m9nika » 27 Kwi 2013, 10:41

Obowiązkowa lektura viewtopic.php?f=15&t=192
Poczytaj również tutaj viewtopic.php?f=15&t=8 i viewtopic.php?f=15&t=7
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
m9nika
Przyjaciel Forum

Postprzez klodi78 » 29 Kwi 2013, 21:21

Witam wszystkich dziś byłem w centrum onkologii zrobil mi markery są ok usg jamy brzusznej nerek ale nie zrobili jądra ktore mi pozostało a czuje że znów coś mam ponieważ wyczulem guza małego a wcześniej nie bylo to znaczy po operacji kurcze czy jest to możliwe by po trzech tyg od operacji i stwierdzenia że już nie mam nigdzie powstał znów
klodi78

Postprzez klodi78 » 29 Kwi 2013, 21:49

Może dodam jeszcze że tomografię mam ustalona dopiero na 15maja a lekarz dziś stwierdził że nie będę musiał brać chemi a przecież miałem dziś tylko usg i świeże markery czy ci lekarze na podstawie tylko tych badań mogą stwierdzić że chemia nie jest potrzebna proszę o odp.pozdrawiam
klodi78

PoprzedniaNastępna

Wróć do Profilaktyka i diagnostyka

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Google [Bot] oraz 3 gości