Rak zarodkowy pT2 LV1 R0 Prośba o pomoc

Chirurgiczne oraz zachowawcze metody terapii raka jądra. Nowoczesne schematy chemioterapeutyczne, radioterapia oraz leczenie wspomagające.

To forum jest miejscem na indywidualne tematy dotyczące choroby poszczególnych chorych. Tutaj możesz umieścić temat odnoszący się do Twojej/bliskiej Ci osoby choroby aby przedyskutować prawidłowość leczenia, uzyskać informacje, porady, odpowiedzi na nurtujące pytania.

Re: Rak zarodkowy pT2 LV1 R0 Prośba o pomoc

Postprzez fmariusz5 » 03 Lut 2024, 20:10

Mija drugi rok, markery nowotworowe cały czas w normie, kolejne TK w maju - przeszedłem już na cykl coroczny TK. Czasami pojawiają się bóle w okolicach węzłów pachwinowych czy dolnego podbrzusza, trwają około rok, w tym czasie przeprowadzone dwie tomografie które nic nie wykazały. TK wykonywane w Nowy Targu w szpitalu podhalańskim. Otwarty na wasze opinie i rady pozdrawiam !
fmariusz5

Postprzez adamus09 » 09 Lut 2024, 22:46

fmariusz5 napisał(a):Mija drugi rok, markery nowotworowe cały czas w normie, kolejne TK w maju - przeszedłem już na cykl coroczny TK. Czasami pojawiają się bóle w okolicach węzłów pachwinowych czy dolnego podbrzusza, trwają około rok, w tym czasie przeprowadzone dwie tomografie które nic nie wykazały. TK wykonywane w Nowy Targu w szpitalu podhalańskim. Otwarty na wasze opinie i rady pozdrawiam !

Czy pojawiają się po stronie usuniętego jądra? Jest tu kilka jednostkowych przypadków, które mają różne bóle/neurobóle po orchidektomii w okolicach pachwiny / po stronie wyciętego jądra.. Niestety wobec ciężaru głównej choroby, problem wydaje się lekceważony :roll:
adamus09

Postprzez fmariusz5 » 14 Lut 2024, 16:25

Parę miesięcy temu ból był obustronny, a ostatnio dokucza tylko po lewej stronie czyli po przeciwnej stronie niż usunięte jądro, w zasadzie jest to raczej dyskomfort.
fmariusz5

Postprzez Piotrek30 » 14 Lut 2024, 16:44

Ja mam podobnie. Również prawe jądro usunięte a w lewej pachwinie dyskomfort. Praca siedząca, pomiędzy dwoma kręgami lędźwiowymi mam uwypuklenie które może mieć na ten dyskomfort wpływ. TK nie wskazują że coś tam się dzieje. Po paru wizytach u fizjoterapeuty i ustaleniu ćwiczeń na kręgosłup oprócz bólów kręgosłupa również i w pachwinie bóle ustały. Przyszedł jednak sezon zimowy, mniej ruchu, doszedł stres dotyczący wznowy którą aktualnie leczę i ten dyskomfort w pachwinie również czasem wchodzi. Za pierwszym razem szybko nie ustąpiło, teraz pewnie też będzie potrzeba cierpliwości - mało ruchu na powietrzu.
Piotrek30

Poprzednia

Wróć do Metody terapeutyczne / dyskusja przypadków

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 21 gości