Luki, nasieniak

Chirurgiczne oraz zachowawcze metody terapii raka jądra. Nowoczesne schematy chemioterapeutyczne, radioterapia oraz leczenie wspomagające.

To forum jest miejscem na indywidualne tematy dotyczące choroby poszczególnych chorych. Tutaj możesz umieścić temat odnoszący się do Twojej/bliskiej Ci osoby choroby aby przedyskutować prawidłowość leczenia, uzyskać informacje, porady, odpowiedzi na nurtujące pytania.

Re: Luki, nasieniak

Postprzez luki » 23 Lip 2014, 19:35

Raczej tak się stanie.
Mam jeszcze jedno pytani. 11-go czerwca miałem robiona tomografie jamy brzusznej. Dziś w Częstochowie dostałem skierowanie na "pooperacyjną"tomografie jamy brzusznej i miednicy małej. Czy jeśli i tak czeka mnie chemia (guz pt2) to jest sens ją robić? Czy ona coś wniesie do obrazu mojej choroby?
luki

Postprzez marko » 24 Lip 2014, 11:32

Na to pytanie powinien odpowiedzieć lekarz zlecający badanie TK. Na kiedy jest ustalony termin badania?
Boże, użycz mi pogody ducha. Abym godził się z tym, czego nie mogę zmienić.
Odwagi, abym zmieniał to co mogę zmienić. I mądrości, abym odróżniał jedno od drugiego.
marko

Postprzez luki » 24 Lip 2014, 14:21

Między pierwszym a drugim kursem chemii, ale czekam co powie dr Sarosiek.
luki

Postprzez marko » 24 Lip 2014, 14:51

Jeżeli będziesz się leczył w Magodencie i będzie taka potrzeba diagnostyczna, to badanie TK zrobią na miejscu.
Boże, użycz mi pogody ducha. Abym godził się z tym, czego nie mogę zmienić.
Odwagi, abym zmieniał to co mogę zmienić. I mądrości, abym odróżniał jedno od drugiego.
marko

Postprzez romi » 24 Lip 2014, 14:54

Witam
Tak jak pisałeś dr Sarosiek był zdziwiony zaproponowanym leczeniem, a przy innej terapii także terminy kolejnych badań będą zmienione.
Na razie nie sugeruj tym co proponują w Częstochowie i poczekaj na konsultację, a to co zaproponuje dr Sarosiek będzie dla Ciebie na pewno dobrym rozwiązaniem.
Pozdrawiam
romi

Postprzez luki » 25 Lip 2014, 18:31

Przesłałem scany moich badań i wyników dr Sarosiekowi i odpisał mi, że na ich podstawie nie widzi wskazań do 4 cykli EP, co najwyżej 1 x AUC7.
Ja natomiast martwię się czy węzeł 8mm z badania z 11-go czerwca nie powiększył się, a dodatkowo czy brakujące badanie TK miednicy małej czegoś nie wykaże.
Niestety chyba nie zdążę zrobić nowego TK do wtorku.
luki

Postprzez romi » 25 Lip 2014, 21:22

Witam
Tak się należało spodziewać. Pojedziesz na konsultację i na pewno dr Sarosiek zaproponuje Ci rozwiązanie. Pewnie przyjmiesz jedną karboplatynę, później ewentualnie kontrolne TK i będzie po wszystkim.
Pozdrawiam
romi

Postprzez troll » 25 Lip 2014, 23:39

Luki,

Kto konsultował Cię w Częstochowie? Jeśli jeszcze nie zrazili Cię do siebie tymi 4 kursami EP (a mogli zrazić i nikt nie będzie miał tego za złe) to KONIECZNIE musisz być konsultowany przez panią doktor Barbarę Huras i nikogo innego! Jeśli nie chcesz podawać szczegółowych info tutaj na forum publicznym, wyślij mi PW. "Częstochowski kontakt" z naszej bazy wiedzy jest rozwijany przy współpracy właśnie pani doktor Huras, która powtórzę jeszcze raz jest bardzo dobrą specjalistką z zakresu leczenia nowotworów germinalnych jądra i wszyscy zgłaszający się do CM Małgorzata powinni być konsultowani właśnie przez tę panią doktor. Niewykluczone, że dr Huras nawet nie ma pojęcia, że się zgłosiłeś... Musimy bardzo szybko tę sprawę wyjaśnić bo leży to w szeroko pojmowanym Twoim interesie ale również mnie zależy na rozwoju kontaktów nie tylko w stolicy, szczególnie tych zlokalizowanych w innych miejscach Polski, za które czuję się odpowiedzialny.

Pozdrawiam serdecznie!
Image
Image
Awatar użytkownika
troll
Ekspert

Postprzez luki » 28 Lip 2014, 13:42

Właśnie dzwoniła do mnie moja dr prowadząca z CM Małgorzata i powiedziała, że konsultowała mój przypadek z dr Huras i jednak na podstawie obecnych wyników proponuje jedną wlewkę karboplatyny. Ja w międzyczasie zrobię świeże TK jamy brzusznej i miednicy mniejszej i jeśli będzie ok to będzie j.w. A jeśli coś tam mam... to wiadomo.
Cieszę się, że sami do tego doszli i do mnie zadzwonili, bo Częstochowę mam pod nosem i jeśli będę miał 3 x BEP to o wiele łatwiej mi jest tam dojeżdżać niż do Magodentu.
BTW dr Sarosiek potwierdził, że w świetle obecnych wyników jest to właściwe postępowanie ale powiedział, że mimo wszystko muszę przed rozpoczęciem chemii zrobić to TK, żeby widzieć reakcję ew. zmian na leczenie.
I znów ten stres w oczekiwaniu na TK ale do tego to chyba trzeba się będzie przyzwyczaić.
luki

Postprzez troll » 28 Lip 2014, 23:10

Witaj,

I bardzo dobrze, że doktor Huras skonsultowała Twój przypadek bo niestety zaproponowane wcześniej postępowanie było porażające swoim odrealnieniem. Proszę, żebyś w razie zdecydowania się na karboplatynę w Częstochowie nalegał na to, żeby zawsze konsultowała Cię doktor Huras. Będziesz wtedy pod właściwą opieką.

Pozdrawiam serdecznie!
Image
Image
Awatar użytkownika
troll
Ekspert

PoprzedniaNastępna

Wróć do Metody terapeutyczne / dyskusja przypadków

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości