Nowotwór jądra z rozsiewem do przestrzeni zaotrzewnowej

Chirurgiczne oraz zachowawcze metody terapii raka jądra. Nowoczesne schematy chemioterapeutyczne, radioterapia oraz leczenie wspomagające.

To forum jest miejscem na indywidualne tematy dotyczące choroby poszczególnych chorych. Tutaj możesz umieścić temat odnoszący się do Twojej/bliskiej Ci osoby choroby aby przedyskutować prawidłowość leczenia, uzyskać informacje, porady, odpowiedzi na nurtujące pytania.

Re: Nowotwór jądra z rozsiewem do przestrzeni zaotrzewnowej

Postprzez miszcz » 16 Gru 2021, 11:27

Skontrolować to trzeba. Pytam, bo mam podobne dolegliwości. Zaczęło się od kontuzji mięśnia przywodziciela, potem pachwina, miesnie kulszowo-goleniowe i staw krzyżowo-biodrowy. Obecnie nie mogę chodzić - dojdę co najwyżej 300-500 metrów, w zależności od dnia. Rehabilitacja, terapia manualna - nic nie pomaga. Właśnie wycieli mi nowotwór w drugim jadrze, ale wygląda na to, że nie ma to związku.
miszcz
Przyjaciel Forum

Postprzez barozo28 » 21 Gru 2021, 18:47

Cześć zgodnie z podpowiedziami udałem się na badania.

Wykonałem badanie USG drugiego jadra które wyszło dobrze, żadnych niepokojących zmian.

Usg jamy brzusznej również bez żadnych podejrzanych zmian

Zacząłem ćwiczenia na bole stawu krzyżowo biodrowego, jest lepiej. Ale bol ciągle się pokazuje. Prawa dolna strona kręgosłupa lędźwiowego promieniującą do biodra prawego, pachwiny, prawej łydki.

Codziennie pokazuje się też temperatura na poziomie 37.0 do max 37.5.

Co mogę dalej zrobić? Boję się że to jakieś objawy nawrotu.

Ostatnie TK z sierpnia bez jakichkolwiek zmian. Markery q normie z przed 4 tygodni.
barozo28

Postprzez Ramash » 22 Gru 2021, 23:38

Hej.
Ja po RPLND miałem rwące bóle pleców. Później zaczęły się bóle jak przy rwie kulszowej, pod koniec mogłem przejść max 100 metrów. Leki, zastrzyki itp. nie pomogło. Wizyta u ortopedy, skierowanie na MRI i wyszła dyskopatia L5/S1. Później neurochirurg i operacja usunięcia części dysku. No i chodzę jak przed rplnd:). Ortopeda i fizjoterapeuta łącza to z rplnd i rozcięciem powłok brzusznych.
Ramash

Postprzez miszcz » 23 Gru 2021, 09:39

Dolegliwości tego typu mogą mieć dziesiątki przyczyn. Od wznowy, przez problemy z kręgosłupem, stawem krzyżowo-biodrowym, niedoleczone urazy mięśniowe, po stany typu zapalenie spojenia lonowego, czy skręt miednicy. Bardzo trudne do zdiagnozowania.

Stan podgoraczkowy rzeczywiście może wskazywać na przyczynę podaną w poście wyżej. Przyznam, że nie wiedziałem o takim powikłaniu.
miszcz
Przyjaciel Forum

Poprzednia

Wróć do Metody terapeutyczne / dyskusja przypadków

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 4 gości